tirsdag 6. april 2010

Utspekulert?

VG skriver i dag at Finnfasttunnelen i Rogaland, Oslofjordtunnelen og Vålerengatunnelen er på topp når det gjelder aktive og inntektsbringende fotobokser.
http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=595433

Den 15 desember 2009 slo VG fast at GPS-varsling får skylden for at "Færre tas av fotoboksene". Det er ikke uventet at tunneler nå er statens nye melkeku da de fleste GPS-enheter ikke varsler i tuneller. Vi spår langt flere fotobokser i tuneller fremover!

6 kommentarer:

 1. Dette er ikke utspekulert, det er forebyggende! Alle som mener at trafikkontroller er utspekulert eller bare en inntektskilde for staten burde se litt på på ulykkestatistikken og se hvor mange som blir lemlestet i trafikkulykker hvert år i Norge. Jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke burdte være fotobokser og trafikkontroller på hver veistrekning i hele Norge. Få råkjørere bort fra veiene!!

  SvarSlett
 2. Så vidt meg bekjent, Er alle strekninger der det står fotobokser, behørig merket lenge før en kommer til fotoboksen. Om en syter og klager i ettertid, når en får en bot, er en litt ute på viddene. Blir en tatt i fotoboks kan det kun tilskrives en sjåfør som hverken følger med på skilting, eller speedometer, uten unntak.
  Er en ute og kjører plikter en til å ha oppmerksomheten på kjøringen/trafikkbildet, og ingenting annet.

  SvarSlett
 3. Helt enig i at skiltingen er en god påminnelse. At 123 000 sjåfører blir bøtelagt hvert år i fotobokser er helt fantastisk. De må jo være helt bevisstløse!

  SvarSlett
 4. Nettopp det at 123000 blir tatt viser vell heller hvor fort gjort det er. Det er mange situasjoner som kan gjøre at man ikke følger med godt nok og får fotoboksbot:
  - Man sitter i mobiltelefonen
  - Det regner og er mørkt ute med dårlig sikt
  - Krangler med kjerringa eller kjefter på ungene i baksetet
  - Man stoler på en GPS som ikke er oppdatert på de nye fotoboksene
  - Man hører på sportsendinger på radio og Strømsgodset scorer - da er man ukonsenterert for å si det milt

  SvarSlett
 5. Det er fort gjort Leifern...Helt korrekt.
  Situasjonene du nevner ovenfor er akkurat grunnen til at vi har så mange ulykker på veiene.
  Folk gjør alt annet enn å følge med. Spør du bilister rundt om i Norges land om hvilken vei de tok til jobben imorges, er det mange som ikke kan svare deg på det...De "våkner opp" på jobben...Skremmende...
  Har inntrykk av at mange bilister kun "sitter på" med bilen sin. De kjører ikke...
  Skal du virkelig ha behov for en GPS for å varsle en fotoboks?
  Leser ikke folk skilt lenger?

  SvarSlett
 6. Det er jo tydelig at det fungerer å ha en GPS for å varsle fotoboksene. Antallet passeringer forbi fotobokser øker mens antall bøtelagte går ned. Det er vel derfor det kommer bokser i tuneller nå slik at gps'ene ikke skal ha funksjon lengre. Om dette er bra utvikling er en annen sak, men det er et faktum at gps'en varsler og sparer folk for penger. Ihvertfall har jeg selv glede av min fotoboksvarsler som helt sikkert har spart meg for penger.

  SvarSlett