lørdag 18. juli 2009

Krise for bilister!

Ifølge VG starter nå gjennomsnittsmålingen. http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=563650. Første sone ut er i Bamble. Vi har prøvekjørt strekningen hvor fotoboksene og kamera som knipser fartssynderne har vært på plass i flere uker allerede. Slik fungerer det: Det er satt opp en fotoboks i begynnelsen av sonen som måler gjennomsnittshastighet til alle passerende, og en som avslutter målingen. Begge disse er helt ordinære fotobokser, som også tar deg dersom du kjører for fort. En svart stolpe med et svart kamera står noen titalls meter etter siste fotoboks, og tar bilde av de som har kjørt for fort mellom fotoboksene. Det betyr at man i verste fall kan bli tatt tre ganger i en gjennomsnittsone. Dette kommer til å bli innbringende for staten. Da vi kjørte i denne sonen var den ikke merket med skilt slik at for bilister fremstår dette som helt vanlige fotobokser. Det er først når man har passert siste fotoboks at man ser det sorte kameraet og man rekker ikke å stanse eller redusere hastigheten før man er fotografert. Det er foreløpig planlagt 4 konkrete soner, neste ut er Østerdalen, Gudbrandsdalen og Hallingdal. Målsetningen skal være 40 slike soner. Dette betyr en ny hverdag for bilister, og man kan ikke lengre stole på ordinære gps'er som har fotoboksvarsling. Det finnes heldigvis en redning, http://teknofil.no/wip4/saa-enkelt-kan-slippe-boten/d.epl?id=40373

5 kommentarer:

 1. Prøvesonen som var i Gudbrandsdalen var til tider en katastrofe. Bilister stoppet i veikanten før avsluttende boks for å være sikker på at gjennomsnittsfartet var lav nok. Det var direkte trafikkfarlig og skapte kaos ved flere anledninger. Fortsetter det på denne måten i disse nye sonene så tar det ikke lang tid før det skjer en ulykke og hele dette prosjektet legges ned. Blir spennende å se dette i praksis.

  SvarSlett
 2. Hva er krise med dette? Det ender jo bare med at Norge senker gjennomsnitts farten, noe som f.eks senker risikoen for deg som bilist.

  SvarSlett
 3. Hva er best, sitte med øya klistra på veien(følge med på trafikken), se etter fotobokser, eller ha øya klistra på speedometeret for å unngå å komme noen km over grensa.

  Dette er latterlig.

  SvarSlett
 4. . 60 liv kunne vært spart i trafikken hvis alle holdt fartsgrensen. Og hva kunne ikke 4 feltsvei ha spart av liv? Staten Norge burde bruke oljepengene på å ruste opp landet vårt istedenfor å gamble de bort. Når våres unger ungers skal overta landet og vis bare oljepengene står på bok til da og ikke blir brukt NÅ til å ruste opp landet vårt så vil norge bli et uland og oljepengene strekker ikke til for å ruste opp landet vårt.

  SvarSlett
 5. HERREGUD! Trafikk kaos og bestemor hastighet. MANGE kommer til å tape penger på treg frakt og det kommer til å bli MASSE griseforbikjøringer! MÅ DE FÅ VEKK DE JÆVLA BOKSENE!

  SvarSlett